Ekologisk hudvård

Ekologisk hudvård blir allt mer känt bland konsumenter som intresserar sig för giftfria och naturliga produkter.

Ekologisk hudvård hämtas från naturen

I Ekologisk hudvård hämtar man produkterna från naturen och använder inte kemikalier som besprutning mm. Din hud behöver rena ingredienser från växtriket och mineraler som ger näring och proppar den full med antioxidanter, växtoljor och eteriska oljor.
Råvarorna kan variera något från olika skördar, de kan bero på tex tillgång till vatten, ljus näring mm . Det kan i sin tur visa sig i produkterna i varierad färg men det ger bara ännu mer känsla av naturligt.
Många som tillverkar ekologisk hudvård väljer att ta råvaror från närliggande platser tex har Maria Åkerberg inte vanligt vatten i sina produkter utan använder sig av vatten som kallas Aqua Purificata och kommer från sjön Lygnern som har Sveriges renaste vatten.
Care of gerd använder sig mycket av produkter från Lappland där det tillverkas och hittar sina ingredienser i form av bär.
Man kan fråga sig varför man inte ska använda syntetiska produkter egentligen det finns ju så många olika ute på marknaden . Produkter med syntetiskt innehåller gör din hud uttorkad, näringslös, grå och trist, det är egentligen rent farligt och skrämmande att tänka på vad många lägger på sin hud dagligen. Det kan ge hormonstörningar och obalanser i kropp och hud.

Förpackning av ekologisk hudvård

När du köper ekologisk hudvård kolla gärna även att det är återvinningsbart material på förpackningarna är de av glas eller sockerrör kanske? Har produkten ytterförpackning, vilket är ganska onödigt egentligen men isåfall ska även den återvinnas.
Det finns numera många på marknaden men bland de stora aktörerna finns Maria Åkerberg och Care of gerd.
Så för at få en vacker hud med mycket lyster använd ekologisk hud och hårvård.
Hår är något en del tycker är svårt i ekologiska produkter men det är en övergång, när du väl börjat tvätta dej med ekologisk hårvård så vänjer sig ditt hår till det istället. Huvudet är viktigt att tänka på då det tas upp mycket genom hårsäckar och huden. Det finns många fina ekologiska hårprodukter som tex scrub, näringsspray, hårmask mm.
Ditt hår blir mycket friskare och slipper alla silikoner och kemiska produkter.

Hudvårdssteg ekologisk hudvård

Börja alltid med en rengöring anpassad till din hud. Den tar bort överskottsfett och yttre påverkan som föroreningar och make up rester. 
Spraya ansiktsvatten. Det tar bort kalk i vatten och gör att efterföljande produkter lättare tas upp av huden, tänk dej en torr eller blöt disktrasa, vilken tar upp mest?
Nu tar du serum som går längst ner i huden och arbetar med tex fukt eller åldrande på djupet.
Nästa steg är ansiktsolja, den behandlar huden längre ner än din dagkräm och ger näring till huden från växtriket.
Efter följer din dag eller nattkräm som jobbar på det övre hudlagret. Glöm inte ögonkrämen.
Avsluta med en balm, den fungerar som en vinterjacka kan man säga och håller de andra produkterna i huden.
2 gånger i veckan gör en peeling av din hud och lägg en mask som passar din hudtyp.